Is de PS4 Pro Controller een grote vooruitgang?

PS4 Pro controller vs dualshock 4
Games algemeen

De PS4 Slim én de Pro hebben een nieuwe verbeterde controller gekregen voor het spelsysteem. Is het een grote vooruitgang?

Nieuwe PS4 pro Controller vs originele DualShock 4: wat is het verschil?

Check out de specs van de nieuwe PS4 controller om te zien op welke punten hij precies verschilt van de oorspronkelijke DualShock 4. Ontdek de release datum waarop hij uitkomt, waar je hem kunt kopen en nog veel meer. We hebben het allemaal verzameld in dit artikel.

Sony’s nieuwe PS4 Controller lanceert samen met de PS4 Slim op 15 september 2016, en zal daarna ook worden gebundeld met de PS4 Pro in november, maar op welke punten is hij anders dan de originele DualShock 4?

Nou, wat betreft het uiterlijk lijkt het vrijwel identiek aan de oorspronkelijke controller. Kun jij de verschillen zo in één oogopslag zien. Misschien niet, ze zijn namelijk erg subtiel.

PS4 Pro controller vs dualshock 4PS4 Pro controller vs dualshock 4-2

De veranderingen zijn nauwelijks zichtbaar wanneer de controller is uitgeschakeld.

Wanneer je hem aan doet, dan zie je een kleine ingreep in het oudere model. Met de lichtbalk wilde Sony het online gamen een extra dimensie geven.

Dat wilden ze al bij de originele controller. De balk laat de kleur van je team zien zodat je gelijk weet tot welke groep je behoort en dit niet kunt vergeten.

Het was soms alleen moeilijk te zien terwijl je speelde. Misschien in een helemaal donkere kamer waarbij het enige licht het rode of blauwe licht van de balk was. Nu zijn de toetsen van de D-pad een beetje doorzichtig zodat je het licht van de balk er een beetje doorheen kunt zien.

Een kleine aanpassing dus, maar als je het online gamen met het licht fijn vond is het voor jou misschien een goede toevoeging. Het andere aspect van impact is de sensorbalk in het midden op de voorkant van de controller. Deze is verder naar het midden geplaatst voor verhoogd speelcomfort.

Andere specificaties zijn verder gelijk gebleven, dus hoe de controller functioneert en reageert op de games is verder gelijk. Meer info over de precieze verschillen en ook die van de Slim ten opzichte van de PS4 vind je ook bij androidcentral.

 

Auteur: Bas U.

Een liefhebber en kenner van alles rondom de Playstation Console. Mij kun je alles vragen op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *