PS4 Pro games

The Last Guardian te langzaam op de oude console
Games algemeen

Heb je je PS4 Pro al aangeschaft? Ben jij al één van die gelukkige eigenaren van dit monster van een spelcomputer? Een brute kracht aan processors en 4K output?

Dan ben je vast op zoek naar een stel goede PS4 Pro Games. En wij hebben wel wat tips voor je! Wil je ze kopen? Kijk dan eens bij de gamesgratisthuis PS4 games.

Games die voor PS4 Pro geschikt zijn gemaakt

Er is een onderscheid tussen games die voor de nieuwe console geschikt zijn gemaakt en games die er echt voor zijn ontwikkeld. Tuurlijk, alle spellen moeten uiteindelijk ook op de normale PS4 gespeeld kunnen worden, maar ze kunnen we van start af aan ontwikkeld zijn met deze extra kracht in het achterhoofd.

We komen straks op de spellen die er echt voor zijn ontwikkeld (de pareltjes), maar we willen hier eerst even aandacht geven aan de geupgrade games die beter tot zijn recht komen op de Playstation Pro.

Een voordeel bijvoorbeeld van de Pro ten opzichte van de Xbox One S is dat er gelijk veel meer games geschikt zijn gemaakt om met de extra kwaliteit om te kunnen gaan. Veel games hebben een update die herkent of je op de Pro inlogt. Vervolgens krijg je extra beeld instellingen.

Meestal zijn deze instellingen de keuze om een upscale van 4K bij 30fps te spelen. Een 1080p bij 60fps of gewoon het originele spel.

Lijst met PS4 Pro geschikte games

Hier is de lijst met PS4 Pro “geschikte” games. Deze spellen hebben allemaal een upgrade gehad om in meer of mindere mate gebruik te maken van de extra beeldkwaliteit. Sommige hebben echt 4K en andere zitten rond de 1680p.

Battlefield 1, Battlezone, Bound, Call Of Duty: Black Ops 3, Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Deus Ex: Mankind Divided, Dishonored 2, Driveclub VR, FIFA 17, Firewatch, Helldivers, Hitman, Hustle Kings, inFAMOUS First Light, inFAMOUS Second Son, Knack, Mafia 3, Mantis Burn Racing, Middle-earth: Shadow of Mordor, NBA 2K17, Neon Chrome, Paragon, PlayStation VR Worlds, Ratchet & Clank, Rez Infinite, Ride 2, RIGS Mechanized Combat League, Rise Of The Tomb Raider, Robinson: The Journey, Smite, Super Stardust Ultra, The Elders Scrolls Online: Tamriel Unlimited, The Elders Scrolls Online: Skyrim Special Edition, The Last Of Us Remastered, The Last Of Us: Left Behind, The Playroom VR, Thumper, Titanfall 2, Uncharted 4: A Thief’s End, Until Dawn: Rush of Blood, Viking Squad, Wheels of Aurelia, World Of Tanks, XCOM 2

Een geweldige lijst, gelijk bij launch die je al een prachtige beeldkwaliteit kunnen geven. Meer info ook te vinden nog bij Gamespot.com.

Games voor PS4 Pro ontwikkeld

Zoals gezegd moeten alle games op elk PS4 platform kunnen draaien. Dat was één van de eisen van Sony toen zij met de Pro kwamen en met ontwikkelaars om tafel gingen zitten.

Dat betekent niet dat er niet ontwikkelaars zijn geweest die gelijk bij het maken van hun spellen nadachten over hoe ze deze extra kracht het beste in zouden kunnen zetten. Deze games bieden je een hele hoop extra op de Pro, naast alleen een patch voor beeldkwaliteit.

Lijst met PS4 Pro ontwikkelde games

Days Gone – Mensen geven ook al aan dat het wellicht de mooist uitziende PS4 Pro game is die er tot nu toe is uitgebracht. We hebben op youtube een perfecte video gevonden.

Death Stranding – De nieuwe game van Hideo Kojima (ex Konami gone rogue) en gelijk zijn eerste eigen project. Het spel draait native 4K en die hadden we nog niet veel gevonden.

Hij is echt ontwikkeld met de Pro in het achterhoofd en het mysterieuze spel zal Hannibal acteur Mads Mikkelsen op een manier vertonen zoals je hem nog nooit gezien hebt.

PS4 Pro games als Death Stranding

Gran Turismo Sport – Niet alleen perfect voor de Pro maar ook geoptimaliseerd voor Playstation VR. Een krachtige engine is alles, zeker met snelle games zoals racespellen.

De ontwikkelaars hebben alles eruit weten te knijpen voor hun dynamische 4K, 60 frames per second, HDR en 18 GB VPS uncompressed beeld. Vooral de 60fps met 4K zullen ervoor zorgen dat ook bij hoge snelheden de achtergrond mooi en vloeiend zal blijven.

Gran Turismo Sport 4K native PS4 Pro game

Horizon: Zero Dawn – Guerilla heeft zijn eigen voorstelling van de game gegeven op het Playstation Blog. De Nederlandse ontwikkelaars hebben hun visie gegeven op hoe je het beste van het beste op console gebied kunt maken. Ze hebben de extra mogelijkheden vooral gebruikt voor de gedefinieerde art stijl van de wereld.

Een grotere ervaring met meer detail, ook verder naar de achtergrond toe, dan tot nu toe mogelijk was. Ze willen je zo onderdompelen in hun fantasie wereld als eerder niet mogelijk was geweest.

Horizon zero dawn op PS4 pro

Mass Effect: Andromeda – De echte inzet van de PS4 Pro is nog een beetje in het midden gelaten aangezien de ontwikkelaar eerst had aangegeven op beide platforms 30fps aan te bieden. Bioware is wel nog vol aan het ontwikkelen voor de release van de lente van 2017.

Zelfs zijn ze bereid de release uit te stellen mochten ze niet op tijd alle wensen die ze er nog in willen stoppen af kunnen krijgen en wachten dan liever tot het helemaal naar wens af is. Hier hebben we alvast wat gameplay beelden:

Neon Chrome – Neon Chrome is de aparte twin-stick shooter voor PS Store. Ze hebben hem zo ontwikkeld dat hij in Native 4K 60fps draait. Betere kwaliteit kun je niet krijgen en de kleuren zijn AMAZING!

Neon Chrome PS4 Pro Game

 Nioh – RPG game Nioh heeft zijn eigen set met Pro patches en is helemaal klaar voor de nieuwe machine. Sommigen zeggen dat deze game nog meer hardcore is als Dark Souls en nu heb je ook beelden om de gruwelijkheid te ondersteunen.

Team Ninja heeft er voor gezorgd dat je je eigen instellingen kunt kiezen voor jouw perfecte beeldkwaliteit en zo de framerate aanzienlijk verhogen, of het aantal pixels.

Nioh hogere framerate

Resident Evil 7: Biohazard – Capcom heeft eindelijk de namen gelijk getrokken. De Resident Evil serie was in Japan altijd al bekend onder de naam Biohazard. Als je ooit wel eens een japans hoesje hebt gezien dan weet je het.

Nu met deel 7 hebben ze niet alleen Playstation VR ondersteuning, maar ook 4K HDR gaming op de Pro. Het was altijd zo eng om de hoek om te lopen, maar nu alle zombies en monsters er ook nog eens zo levensecht uitzien wordt het helemaal een feest. Ik kan alvast niet wachten.

Ook van Resident Evil 7 Biohazard hebben we alvast wat beeldmateriaal voor je:

The Last Guardian – Dit is echt de game waardoor je ene Pro zou willen kopen. Prachtig beelden natuurlijk, maar op de oude console echt tergend langzaam. De extra kracht van de Pro biedt echt uitkomst in de speciaal voor de nieuwe machine ontwikkelde game.

De mooie art-stijl van de game en het diep uitgewerkte verhaal hadden ervoor gezorgd dat de game bijna tien jaar in ontwikkeling is geweest. En de veeleisendheid die de makers aan de wereld hebben gesteld had zeker zijn tol geëist op de processors van de eerste PS4’s.

Nu met de nieuwe mogelijkheden komt de game eindelijk tot zijn recht op het platform waar hij eigenlijk al die tijd al voor bedoeld was.

The Last Guardian te langzaam op de oude console

The Witness – Prachtige patches voor zowel 4K als HD TV’s. De beelden zijn nu sowieso 1080p, een stuk beter dan de 900 van de PS4 én 60fps. En als je wel een 4K tv hebt kun je in deze puzzle game kiezen voor twee opties. Óf 1480 geupscaled 4K bij 60fps, of native 4K bij 30fps.

The witness puzzel spel

Auteur: Bas U.

Een liefhebber en kenner van alles rondom de Playstation Console. Mij kun je alles vragen op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *